Oscar-voittaja ryvettyi diktaattori-skandaalissa – antoi väelleen potkut

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hiljaiseloa viime vuosina pitänyt kahdella Oscarilla palkittu näyttelijä Hilary Swank nousi äskettäin otsikoihin juhlimisensa takia. Tähti nimittäin osallistui Tsetsenian presidentin Ramzan Kadyrovin syntymäpäiväjuhliin, mikä aiheutti närää ihmisoikeuksien järjestöissä.

35-vuotiasta presidenttiä Ramzan Kadyrovia on syytetty muun muuassa poliittisten vastustajiensa tappamisesta ja kiduttamisesta. Julkkisten värittämistä syntymäpäiväjuhlista nousikin suuri mediakohu, sillä myös muun muuassa näyttelijä Jean-Claude Van Damme ja laulaja Seal juhlistivat presidenttiä. Eniten negatiivista julkisuutta sai kuitenkin Swank.

Nyt 37-vuotiaan Swankin uutisoitiin erottaneen pitkäaikaisen managerinsa ja ystävänsä Josh Liebermanin. Hänen kerrottiin myös harkitsevan muiden taustatiiminsä jäsenien erottamista. The Wrap -sivuston mukaan näyttelijättären yllättävien muutosten uskotaan johtuvan syntymäpäiväjuhlista nousseesta mediakohusta.

Hilary Swank on voittanut parhaan naispääosan Oscarin elokuvistaan Boys Don’t Cry ja Million Dollar Baby. Naisen ura alkoi vuonna 1992 televisiosarjassa Buffy, vampyyrintappaja. Hänet on nähty myös pääosassa vuoden 2007 elokuvahitissä PS. I love you. Kaunotar on saanut oman tähden Hollywood Walk of Famelle. Conviction-elokuvan roolia varten hänen täytyi lihottaa itseään seitsemällä kilolla.