Jättiläiskäärmeen sisältä löytyi kokonainen peura

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen Floridassa saatiin äskettäin kiinni lähes viisimetrinen jättiläiskäärme. Tutkijat saivatkin kokea varsinaisen yllätyksen, kun python laitettiin leikkauspöydälle. Matelija oli nimittäin pistänyt poskeensa kokonaisen peuran.

Naaraskäärmeen ruoaksi joutunut peura painoi 34 kiloa ja käärmeen painoksi mitattiin eväineen päivineen lähes sata kiloa. Floridan villieläinkantaa seuranneet viranomaiset tappoivat käärmeen haulikolla. Katso kuvat tästä. Live Science -sivuston mukaan matelija jouduttiin tappamaan, jotta laji ei leviäisi pohjoiseen.

Burmese-pythonit ovat alkuperältään Kaakkois-Aasiasta, mutta ne ovat hyvin yleisiä lemmikkejä Yhdysvalloissa. Niiden valtava koko tulee kuitenkin yllätyksenä monelle lemmikinomistajalle. Useat vapauttavatkin lemmikkikäärmeensä luontoon tilanpuutteen takia. Vuonna 2009 eräs floridalainen pariskunta todettiin syylliseksi kaksivuotiaan lapsensa kuoleman aiheuttamisesta. Jaren Haren ja Charles Darnellin Burmese-python oli karannut akvaariostaan ja kuristanut heidän Shaianna-tyttären kuoliaaksi.