Amnestyn konserttiin eturivin tähtiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukuisat suomalaiset eturivin muusikot kokoontuvat Tavastialle tukemaan ja juhlistamaan Amnestyn 50-vuotista työtä ihmisoikeuksien puolesta. Keskiviikkona 30. marraskuuta järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa kuullaan kappaleita muun muassa keväällä julkaistulta Mitä vapaus on -juhlalevyltä.

Mitä vapaus on -levyn artisteista Tavastian lavalle nousevat Paleface, Paula Vesala, Asa ja Tuomari Nurmio sekä ensimmäisen julkisen esiintymisen tekevä Maljakämäräinen. Amnestya saapuvat tukemaan myös Mirel Wagner, The Valkyrians, Redrama, Jontti & Shaka ja Steen1. Konsertin taiteellisena tuottajana toimii levyn tapaan Paleface.

Konsertin tuotoilla tuetaan Amnestyn ihmisoikeustyötä. Toukokuussa julkaistun Mitä vapaus on -levyn yksitoista tarinaa kertovat ihmisistä, jotka puolustavat sorrettujen ja syrjittyjen oikeuksia, joskus jopa henkensä uhalla.

Tavastian konsertti on samalla lähtölaukaus 10 päivää ihmisoikeuksille -kampanjalle, jonka aikana Amnesty pyytää kaikkia suomalaisia mukaan tukemaan ihmisoikeuspuolustajien tärkeää työtä. Amnesty kampanjoi jakson aikana erityisesti guatemalalaisen Norma Cruzin, meksikolaisen isä Solalinden, iranilaisen Mohammad Sadiq Kabudvandin, venäläisen Natalia Estemirovan ja zimbabwelaisen WOZA-naisjärjestön puolesta. Tavastialla on samalla mahdollista tutustua ihmisoikeuspuolustajien korvaamattoman tärkeään työhön sekä osallistua kampanjointiin heidän puolestaan.