Stara Paleface

Viihdeuutiset

Amnestyn konserttiin eturivin tähtiä

Lukuisat suomalaiset eturivin muusikot kokoontuvat Tavastialle tukemaan ja juhlistamaan Amnestyn 50-vuotista työtä ihmisoikeuksien puolesta. Keskiviikkona 30. marraskuuta järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa kuullaan kappaleita muun muassa keväällä julkaistulta Mitä vapaus on -juhlalevyltä.

Mitä vapaus on -levyn artisteista Tavastian lavalle nousevat Paleface, Paula Vesala, Asa ja Tuomari Nurmio sekä ensimmäisen julkisen esiintymisen tekevä Maljakämäräinen. Amnestya saapuvat tukemaan myös Mirel Wagner, The Valkyrians, Redrama, Jontti & Shaka ja Steen1. Konsertin taiteellisena tuottajana toimii levyn tapaan Paleface.

Konsertin tuotoilla tuetaan Amnestyn ihmisoikeustyötä. Toukokuussa julkaistun Mitä vapaus on -levyn yksitoista tarinaa kertovat ihmisistä, jotka puolustavat sorrettujen ja syrjittyjen oikeuksia, joskus jopa henkensä uhalla.

Tavastian konsertti on samalla lähtölaukaus 10 päivää ihmisoikeuksille -kampanjalle, jonka aikana Amnesty pyytää kaikkia suomalaisia mukaan tukemaan ihmisoikeuspuolustajien tärkeää työtä. Amnesty kampanjoi jakson aikana erityisesti guatemalalaisen Norma Cruzin, meksikolaisen isä Solalinden, iranilaisen Mohammad Sadiq Kabudvandin, venäläisen Natalia Estemirovan ja zimbabwelaisen WOZA-naisjärjestön puolesta. Tavastialla on samalla mahdollista tutustua ihmisoikeuspuolustajien korvaamattoman tärkeään työhön sekä osallistua kampanjointiin heidän puolestaan.

Viihdeuutiset

Palefacen spektaakkeli huomenna Tampereella – katso kuvat

Kotimainen hiphop-tähti Paleface nähtiin kesällä esiintymässä poikkeuksellisen näyttävästi Helsingin Juhlaviikoilla. Seuraavaksi sama spektaakkeli siirtyy Tampereelle, jossa Paleface nousee Tampere-talon lavalle huomenna lauantaina 8. lokakuuta yhdessä massiivisen Koiton Laulu -kuoron kanssa.

Palefacen ja Koiton Laulun yhteiskonsertissa kohtaavat kantaaottavat artistit monelta vuosikymmeneltä. Koiton Laulu tunnetaan yhä osana 1970-luvun poliittista laululiikettä, mutta nykyisin riveissä on laulajia eläkeikäisistä parikymppisiin. Kuoroa johtaa Reijo Aittakumpu.

Helsingin juhlaviikkojen loppuunmyydyssä konsertissa vierailijoina nähtiin Davo ja Hilja Grönfors, joista ainakin jälkimmäinen on mukana myös huomisella Tampereen keikalla. Konsertissa kuullaan Palefacen ja kuoron omaa ohjelmistoa, sekä Palefacen musiikkia sovitettuna yhteisesitykseksi kuoron kanssa.

Viihdeuutiset

Paleface: ”Olin potkaista kansanedustajaa kasvoihin”

Suomalainen hiphop-tähti Paleface on parhaillaan kovassa nosteessa, kun artisti kahmi taannoin Emma-gaalassa peräti kolme pystiä. Paleface palkittiin parhaana miessolistina, parhaasta hiphop-levystä ja lisäksi hän sai vielä Etno-Emman jo viime vuoden puolella.

Stara tapasi suosikkiartistin tänään Battery Spring Break -tapahtumassa Rukalla. Haastattelussa hän kommentoi myös Emma-saalistaan.

– Helvetin hyvältä ja palkitsevalta se tuntuu kaikkien näiden vuosien jälkeen. Erityisesti vuoden miessolisti tietysti. Kun katsoo sitä listaa, niin siellä ovat Ismo Alanko ja Samuli Edelmann – ja Matti ja Teppo tietysti, Paleface totesi Staralle.

Kolmesta Emma-palkinnosta eniten lämmitti arvostettu Vuoden miessolistin palkinto.

– Kyllä se tuli aika yllättäen, mutta hienojahan ne kaikki tunnustukset on saada omalla tavallaan. Niin mä vähän sen ajattelin, että kaikki johti tähän. Että ground work on kuitenkin tehty tässä kymmenen vuoden aikana ja vähän pidemmälläkin kaavalla. Nyt oli hyvä, että homma meni perille sitten.

Paleface ei ollut tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Emma-gaalassa, sillä jo vuosia sitten hän oli sekä ehdolla että esiintymässä. Tuolloin sattui myös läheltä piti -tilanne, jota Paleface tänään muisteli.

– Mä tein sellaisen stuntin Back To Square Onen väliosan aikana, että mä hyppäsin yleisön selkänojien päälle ja muistaakseni meinasin potkaista Esko-Juhani Tennilää feissiin sinä matkalla. Onneksi mä en pudonnut sinne yleisön joukkoon siinä matkalla, Paleface kertoi Staralle.

– Jälkeenpäin mä oon ziigannut sitä etäisyyttä, että miten se on ikinä ollut mahdollista. Mä hypin niin kuin yleisön selkänojia pitkin sinne katsomon taakse ja sitä mä juoksin takaisin viimeiseen kertsiin.

Paleface