225-kiloisesta siasta tuli kansallissankari Kiinassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinan Sichuanin maakuntaa ravisutti 12. toukokuuta 2008 raju maanjäristys, jossa menehtyi 50.000 ihmistä ja 4,8 miljoonaa jäi kodittomaksi. Eloonjääneitä etsittiin raunioista viikkokaupalla, ja 36 päivän jälkeen raunioista löytyi yksi sitkeä sankari.

Kyseessä oli sika, joka oli elänyt yli kuukauden ajan vedellä ja hiilellä. Sittemmin selviytyjästä on tullut Kiinassa kansallissankari, joka on saanut nimen Zhu Jianqiang. Nimi tarkoittaa voimakasta sikaa. Eräs mies osti sian muutaman tuhannen euron hinnalla ja asetti sen näytteille maanjäristyksestä kertovaan museoon, China Daily uutisoi.

Kuva: China Daily

Lokoisia eläkepäiviä museossa viettävää sikaa käy vuosittain katsomassa yli miljoona turistia, joista suurin osa haluaa myös valokuvan 225-kiloisesta julkkissiasta. Sen jalat eivät ole täysin parantuneet vammoista, mutta silti sika on hyvävointinen. Tutkijat ovat ottaneet siitä DNA-näytteitä, joista he ovat kloonanneet uusia sikoja. Sian löytämisen vuosipäivää juhlitaan museossa näyttävästi juhlien.