Näin Kiinassa: Hoitajat heittivät vastasyntyneen roskiin

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinan ihmisoikeusloukkaukset nousevat usein otsikoihin ympäri maailmaa, mutta tilanne ei ole kovin kehuttava myöskään maan terveydenhuollon saralla. Siitä on nyt saatu tuoretta näyttöä, kun sairaalan henkilökunta heitti vastasyntyneen lapsen roskiin.

Järkyttävä tapaus tuli ilmi Etelä-Kiinassa sijaisevassa Guangdongissa, jossa Nanhai Red Cross -sairaalan hoitajat olettivat virheellisesti vastasyntyneen kuolleen. 22-vuotias Liu Dongmei synnytti lapsen 32. raskausviikolla kahden hoitajan läsnäollessa. Kokemattomien hoitajien mukaan lapsi ei hengittänyt eikä itkenyt ja sen iho oli purppuranvärinen, Xinhua News uutisoi.

Tästä syystä hoitajat päättelivät lapsen syntyneen kuolleena, eivätkä pyytäneet lääkäriä tarkistamaan asiaa. He laittoivat pienokaisen muovipussiin ja heittivät sen roskiin. Synnyttäjän perhe kiiruhti sairaalaan puoli tuntia myöhemmin, löysivät lapsen ja huomasivat sen olevan yhä elossa. Tapaus on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä maan terveydenhuoltoa kohtaan. Viranomaiset tutkivat asiaa ja hoitajat on toistaiseksi hyllytetty.