Tutkijat: Internet vähentänyt oikeiden ystävien määrää

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on maailman suurin sosiaalinen media, ja sen vaikutuksesta ihmisten sosiaaliseen elämään on kiistelty pitkään. Tuoreimpien tutkimusten mukaan ihmisten todellisten ystävien määrä on vähentynyt viime aikoina huolestuttavasti.

Cornwellin yliopiston tutkimuksen mukaan nykyisin amerikkalaisilla on keskimäärin vain kaksi oikeaa ystävää, vaikka kavereita löytyy esimerkiksi Facebookista usein useita satoja. Suunta on huolestuttava, sillä 25 vuotta sitten amerikkalaisilla oli keskimäärin lähes kolme oikeaa ystävää. Samana aikana internet on saavuttanut lähes jokaisen ihmisen ja viime vuosina erilaiset sosiaaliset mediat ovat saavuttaneet verkossa suuren suosion.

– Sosiaalinen media tekee ihmisistä aikaisempaa haavoittuvaisempia, mutta ihmisistä ei ole tullut sosiaalisesti niin eristäytyneitä kuin aiemmin pelättiin, Cornwellin yliopiston tutkija Matthew Brashears kertoi Daily Mail -lehden mukaan.

Tutkimukseen osallistui yli 2.000 aikuista ihmistä. Tutkimuksessa kysyttiin kuinka monen ystävän kanssa ihmiset ovat keskustelleet tärkeistä asioista viimeksi kuluneen kuuden kuukauden aikana. 48 prosenttia vastanneista nimesi vain yhden ystävän, 18 prosenttia nimesi kaksi ja 29 prosenttia nimesi kolme tai enemmän. Keskiarvoksi tuli 2,03 ystävää.