Opettaja käski oppilaita lyömään toisiaan 150 kertaa

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa ja monissa muissa länsimaissa koulujen oppilaita käsitellään nykyisin silkkihansikkain, kun opettajat eivät saa enää kurittaa huonosti käyttäytyviä nuoria ja lapsia. Tilanne on kuitenkin hieman toinen Kiinassa, jossa oppilaat määrättiin lyömään toisiaan.

Guangzhoun kaupungissa sijaitsevan koulun opettaja määräsi kaksi oppilasta lyömään toisiaan kasvoihin 150 kertaa rangaistuksena, koska oppilaat olivat myöhässä tunnilta. He olivat myöhästyneet ensin koulubussista ja siten myös koulusta. Opettaja ei silittänut heidän päätään, vaan antoi rangaistuksen, jonka molemmat muistavat.

Iskujen sarja kesti Edvantage-lehden mukaan noin kolme minuuttia, jonka jälkeen opettaja löi itsekin oppilaita vielä muutaman kerran kasvoihin. Tapaus nousi julkisuuteen, kun siitä kuvattu video päätyi Kiinassa internetiin. Kiinalaisopettajien rajut rangaistukset ovat nousseet otsikoihin aiemminkin, ja pari vuotta sitten eräs ulos rangaistuksena määrätty poika menehtyi pakkaseen opettajan unohdettua hänet sinne.