Ryöstäjät leikkasivat uhrin käden irti – poliisi piti todisteena!

Ohhoh! · Stara.fi

Poliisin kyseenalaista toimintaa on ihmetelty viime aikoina ympäri maailmaa, myös esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Suomessa. Nyt tuorein kansainvälistä huomiota saanut tapaus tulee Kiinasta, jossa poliisi on estänyt ryöstössä irti leikatun käden kiinnittämisen takaisin.

Taiwanilainen mies joutui kiinalaisessa karaokebaarissa ryöstön uhriksi, ja jostain syystä ryöstäjät leikkasivat miehen käden irti. 60-vuotias Hu Chi-Yang ehti jo huokaista helpotuksesta, kun ryöstäjät eivät ottaneet kättä mukaansa. Se olisi nimittäin voitu parhaassa tapauksessa neuloa sairaalassa takaisin.

Nyt operaatiota ei kuitenkaan poliisin toiminnan takia päästy edes yrittämään. Putianin kaupungin poliisit ottivat nimittäin ryöstäjien irrottaman käden haltuunsa, mutta sairaalaan kuljettamisen sijaan he kirjasivat sen todisteeksi ryöstöstä, eikä käden omistaja siten saanut sitä takaisin, United Daily News uutisoi. Puhtaita papereita ei saanut myöskään Taiwanin suurlähetystä, joka kieltäytyi auttamasta maanmiestään hädässä.