192 matkustajaa hengenvaarassa – lentäjä ja lentoemäntä olivat pilvessä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kuuluu aika ajoin huolestuttavia raportteja siitä, että matkustajakoneiden lentäjät ovat aikoneet lähteä lennolle alkoholin vaikutuksen alaisena. Nyt alkoholin lisäksi listaan voidaan lisätä myös huumeet, sillä Magadanin kaupungissa Venäjällä on paljastunut ikävä tapaus.

Magadanista Moskovaan lähdössä ollut Yakutia Airlinesin lento 758 oli jo valmiina lähtöön ja 192 matkustajaa olivat koneessa, kun paljastui että lentäjä ja lentoemäntä olivat polttaneet marijuanaa hieman ennen kuin koneen oli määrä nousta taivaalle. Vihjeen perusteella lentohenkilökunnalle tehtiin testit, ja ne osoittivat vihjeen oikeaksi, RIA-Novosti uutisoi.

Lääkäreiden mukaan marijuanan polttaminen oli nostanut molempien pulssia ja verenpainetta sekä hidastanut reaktiokykyä. Lentäjälle se merkitsee kaikkien matkustajien asettamista hengenvaaraan. Paljastuksen vuoksi koko miehistö jouduttuun vaihtamaan toiseen ja kone pääsi lähtemään Moskovaan 12 tuntia myöhässä.

Tapaus sattui jo 21. lokakuuta, mutta se julkistettiin vasta nyt, kun verikokeiden tulokset henkilökunnan huumeiden käytöstä vahvistuivat. Perämies ja muut henkilökuntaan kuuluneet selvisivät puhtain paperein. Viime kuussa venäläinen lentäjä jäi kiinni kannabiksen polttamisesta ohjaamossa lennon aikana.