Tässä lomakohde uhkarohkeille seikkailijoille: ”Ulkoministeriö ei suosittele”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tilanne sodan runtelemassa Irakissa on edelleen tulenarka, eikä maassa ei ole vieläkään turvallista liikkua. Myös Suomen ulkoasiainministeriö ilmoittaa ajankohtaisessa matkustusohjeessaan, että suomalaisten ei pidä matkustaa Irakiin.

Tästä huolimatta – tai juuri siksi – eräs extreme-matkoihin erikoistunut matkatoimisto on nyt ryhtynyt tekemään lomamatkoja Irakiin. Irakilaistaustainen Englannissa toimiva yhtiö Al-Rafidain tarjoaa asiakkailleen hyvin poikkeuksellisia lomakokemuksia. Reissun ohjelmassa on esimerkiksi tutustuminen moniin arkeologisiin harvinaisuuksiin sekä Bagdadin ja Bahran kaupunkeihin.

Viikon ohjattu matka maksaa noin 1.400 euroa. Yhtiö väittää, että sen reissuilla ei ole vaaraa joutua ammutuksi, räjäytetyksi tai kidnapatuksi. Se ei kuitenkaan kerro miten näihin olennaisiin uhkiin on reissuilla varauduttu. Suomen ulkoasianministeriön tavoin myös Britannian viraomaiset varoittavat matkustamasta Irakiin.