Stara Irak

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset

Reppureissaajat lähtivät baariin – päätyivät ISIS-sodan eturintamalle!

Suomessa on sattunut ryyppyreissuilla lukemattomia tositapauksia, joista osaa on vaikea uskoa todeksi. Vahvistettujen kertomusten mukaan esimerkiksi Thaimaahan ja Viroon on yllättäen päättynyt jo useampikin kostea illanvietto. Nyt irlantilaispojilla on hieman rajumpi tarina kerrottavanaan.

Dublinista kotoisin olevat 24-vuotias Craig Reynolds ja 26-vuotias William Meara ovat kiertämässä maailmaa reppureissaamalla, joten he ovat tavallista alttiimpia odottamattomille suunnitelmien muutoksille.

Nyt The Irish Mirror -lehti kertoo kuvien kera kuinka nuoret miehet olivat päätyneet viinanhuuruisen illanvieton seurauksena Irakissa sijaitsevaan Daquqin kaupunkiin ja Peshmerga-kurditaistelijoiden leiriin.

Miehet olivat kiertäneet jo parin kuukauden ajan Lähi-Itää ja olivat kiertämässä Irakia, kun he tapasivat baarissa kanadalaisen sotilaan, joka kutsui heidät tapaamaan ystäväänsä.

– Seuraavana aamuna hän päätti kutsua meidät mukaansa ja kertoi yrittävänsä saada meidät taistelujen eturintamaan. Meidän oli täytynyt sanoa jotain, kun olimme hänen kanssaan edellisenä iltana baarissa, ja siitä hän taisi saada idean, William Meara kertoi lehdelle.

– Ennen kuin ymmärsimme olimme jo tavanneet korkean tason viranomaisia. Rehellisesti sanottuna se oli todella kauhistuttavaa. Se oli yksi pelottavimmista asioista, joita olen koskaan tehnyt. Yritin ottaa sotilaiden kanssa vain yhteiskuvia, mutta miehille se ei riittänyt. Meidän ei olisi pitänyt olla siellä.

Viihdeuutiset

Irakin liikenneministeriltä hurja väite: Avaruusoliot rakensivat maailman ensimmäisen lentokentän tuhansia vuosia sitten!

Mediassa on viime päivinä keskusteltu räjähteleviä lepakoita koskevista väitteistä, mutta poliitikkojen erikoisia ja tieteellisesti kyseenalaisia lausuntoja ei suinkaan kuulla pelkästään Suomessa. Irakilainen ministeri herätti taannoin väittämällä avaruusolentojen rakentaneen Maapallon ensimmäisen lentokentän.

Irakin liikenneministeri Kazem Finjan piti lehdistötilaisuuden Dhi Qarin kuvernoraatissa. The New Arab -lehden mukaan mies väitti alueen toimineen maailman ensimmäisenä lentokenttänä noin 5 000 vuotta sitten. Rakentajana toimivat miehen mukaan avaruusoliot, jotka olivat hyvää pataa aluetta tuolloin asuttaneiden sumerilaisten kanssa.

– Kun sumerilaiset asettuivat aloilleen tänne, he tiesivät ilmakehän soveltuvan hyvin avaruuteen matkustamiseen. Sumerilaiset avaruusalukset nousivat täältä toisille planeetoille, Kazem Finjan kertoi.

– Sumerilaiset löysivät enimmäisinä 12. planeetan. Planeetan nimi on Niburu, ja myös NASA tietää sen. Planeetta kiertää auringon ympäri 3.600 vuoden välein, mies jatkoi.

Sumerilaisten uskotan asettuneen nykyisin Irakiin kuuluvan eteläisen Mesopotamian alueelle noin 5.500 – 4.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Sumerilaisten saavutukset olivat mittavia, sillä he kehittelivät muun muassa maatalouden, kutomisen ja metallitöiden taitoja. Tiettävästi he eivät kuitenkaan kyenneet avaruusmatkustamiseen, ja yleisesti hyväksytyn tiedon mukaan ensimmäinen avaruuteen lentänyt ihminen oli Juri Gagarin vuonna 1957.