Pandakarhun jätöksistä tehdään luksusjuomaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla kehitetään alituisesti uusia kahvi- ja teelaatuja asiakaskunnan vaativiin tarpeisiin. Maailman kallein kahvilaatu Kopi Luwak tehdään sivettikissan ulostamista kahvipavuista, mutta nyt vastaava ökykallis tuote on lanseerattu teemaailmaan.

Maailman kalleimmaksi teelaaduksi on nousemassa kiinalainen tee, joka tehdään erittäin harvinaisten pandakarhujen ulosteesta. Opettaja An Yanshi ja hänen kolleganda ovat keränneet projektiaan varten 5.000 kiloa pandan ulostetta, joista he ryhtyvät tekemään aivan uudenlaista teetä. Miehet uskovat, että teessä on poikkeuksellinen aromi.

Teen kilohinta tulee olemaan noin 60.000 euroa. Pandakarhujen elimistön kerrotaan suodattavan ruoasta vain noin 30 prosenttia, joten teessä tulee olemaan suuri määrä kuituja ja ravinteita. Teen odotetaan päätyvän aikanaan myös Guinnessin ennätystenkirjaan, Metro-lehti uutisoi.