495 206 suomalaista sähköpostiosoitetta julki

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina julkisuudessa on ruodittu runsaasti tapausta, jossa 16.000 suomalaisen yksityiset tiedot päätyivät verkkoon. Poliisi tutkii edelleen tapausta, mutta nyt se on saanut jatkoa. Verkossa on nimittäin julkaistu tähän mennessä tarkalleen ottaen 495.206 suomalaista sähköpostiosoitetta.

Viime viikonlopun tietovuoto tapahtui yhdysvaltalaisessa palvelussa, mutta puoli miljoonaa sähköpostiosoitetta julkaistiin suomalaisella keskustelupalstalla. Kyseinen viestiketju on kuitenkin sittemmin poistettu.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen vahvisti hetki sitten Twitter-blogissaan, että mukana ei ole ainakaan toistaiseksi sähköpostien salasanoja. AnonFinland kuitenkin ilmoittaa selvittäneensä salasanat jo puoliin osoitteista. Siksi salasanan vaihtaminen on nyt erittäin ajankohtaista. Sekä edellisen että tuoreimman tapauksen tietojen lähteitä selvitetään parhaillaan.