Technobileet tappoivat delfiinin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet vanhemmat ihmiset pitävät konemusiikkia ja alan tapahtumia silkkana melusaasteena. Nyt heidän näkemyksensä on saanut ikävän vahvistuksen, kun Sveitsissä järjestetyt technobileet ovat johtaneet yhden viattoman sivullisen kuolemaan. Menehtynyt oli delfinaarion asukas.

Kahdeksanvuotias Shadow-delfiini menehtyi delfinaarion alueella järjestettyjen massiivisten kaksipäiväisten technobileiden jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan erittäin kovaäänisestä musiikista aiheutunut stressi johti sen kuolemaan. Lipperswilin kaupungissa sijaitsevan Connyland-akvaarion muutkin delfiinit saivat musiikista oireita.

Aktivistit olivat paikalla jo tapahtuman aikana vastustamassa musiikkitapahtuman järjestämistä delfinaarion vieressä. Heidän mukaansa se oli eläinrääkkäystä, ja ikävä kuolemantapaus osoitti heidän olleen oikeassa. Aktivistit myös tallensivat maan alla kulkevia ääniaaltoja. Heidän mukaansa se vastasi samaa kuin että ihmisen korvan vieressä olisi porattu porakoneella kahden päivän ajan.