69-vuotias vaihtoi sukupuolta – Donald on nyt Donna

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sukupuolenvaihtoleikkaukset ovat viime vuosina yleistyneet huomattavasti, ja julkisuudessakin on nähty sukupuoltaan vaihtaneita julkkistähtiä. Yleensä tällaiset operaatiot tehdään nuorille aikuisille, mutta nyt sukupuoltaan on vaihtanut myös 69-vuotias Donald Smith.

Amerikkalainen Smith tunsi olevansa nainen miehen vartalossa, ja nyt hän on saanut unelmansa toteutettua sukupuolenvaihtoleikkauksella. Sen myötä Donaldista tuli Donna. Hän kertoi Mirror-lehdelle varttuneensa 50-luvulla, jolloin sukupuolen vaihtamisesta ja naisena elämisestä miehen vartalossa ei sopinut puhua lainkaan.

Siksi hänen tuli elää päivisin kuin mies ja öisin kuin nainen. Asenteiden muuttuessa Donald ryhtyi harkitsemaan mahdollisuutta vaihtaa sukupuoltaan, ja viisi vuotta sitten operaatio suoritettiin. Nyt 74-vuotias Donna on astunut viimein julkisuuteen kertomaan tarinansa The Sunday Mirror -lehdessä. Haastattelussa hän totesi iästään, että ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”.