Virvoitusjuomat uusiksi – karppaajien suosikkituote käyttöön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Virvoitusjuomissa kevyttuotteiden trendit ovat näkyneet selvästi jo vuosien ajan. Samaan aikaan esimerkiksi aspartaamin haitat ovat puhuttaneet kovasti kansalaisia ja asiantuntijoita. Nyt Euroopan komissio on hyväksynyt käyttöön uuden makeutusaineen.

Viime viikolla elintarvikekäyttöön hyväksytyllä stevialla makeutettuja uuutuustuotteita tulee Suomessakin myyntiin jo tämän vuoden puolella. Stevia on satoja kertoja sokeria makeampi luonnontuote, joka ei sisällä lainkaan energiaa.

Makeutusainetta on tähän saakka käytetty Suomessa lähinnä yksityisten ihmisten ulkomailta tuomana. Hartwall on tänään ilmoittanut tuovansa stevialla makeutettuja virvoitusjuomia markkinoille jo joulukuun aikana.

– Olemme tutkineet ja testanneet steviaa jo vuosia. Se soveltuu erinomaisesti juomien makeuttamiseen, Hartwallin tuotekehityspäällikkö Hannele Alakarhu kertoo.