Kiinalaistytöt myyvät munasolujaan pimeillä markkinoilla

Ohhoh! · Neea Jokinen

Lapsettomuuden hoitoon on käytetty jo pitkään spermanluovuttajia. Spermanluovutus onkin huomattavasti yleisempää kuin naisten munasolujen luovutus. Nyt Kiinassa on tullut ilmi, että nuoret naisopiskelijat myyvät munasolujaan pimeillä markkinoilla.

Beijing News -sivusto uutisoi, että naisopiskelijat saavat yhdestä munasolusta kymmeniä tuhansia Kiinan yuaneja, eli tuhansia euroja. Pimeän kauppaa käyvät yritykset ja ostajat etsivät sopivia naiskohteita muun muuassa kuuluisista yliopistoista. Suurin osa pimeän kaupan asiakkaista on lapsettomia pariskuntia.

Kohteen löydyttyä ostaja tai yritys sopii munasolun luovuttajan kanssa tapaamisen esimerkiksi kahvilassa. Pariskunnat ilmestyvät tapaamispaikalle ja pysyvät sivussa, jotta he voivat nähdä potentiaalisen munasolun luovuttajan. Tapaamisen jälkeen yrityksen edustaja kertoo asiakkailleen muun muuassa naisen mitoista ja harrastuksista.

Eräs kiinalaisopiskelija kertoi luovuttaneensa munasolujaan pimeille markinnoille vuonna 2010. 20-vuotias nainen kertoi, että häneen piikitettiin kahdeksan päivän ajan lääkettä, joka kiihdytti munasolujen toimintaa. Sen jälkeen hänelle tehtiin operaatio ja munasolu luovutettiin uudelle omistajalle. Erään pimeän kaupan työntekijä kertoi, että kyseinen ”vaihtokauppa” voidaan tehdä vain yksityisissä sairaaloissa.