Jälleen vakava tietomurto: Oletko käyttänyt tätä verkkopalvelua?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Sanomat uutisoi tänään ensimmäisenä, että Suomessa on tapahtunut jälleen uusi vakava tietomurto. Tällä kertaa verkkoon on vuotanut 12 000 käyttäjätunnusta, ja aikaisemmista vuodoista poiketen nyt mukana olivat myös käyttäjä tunnusten salasanat.

Tunnukset ovat peräisin autoihin keskittyneeltä NetCar.fi -verkkosivustolta. Afterdawn-verkkojulkaisu on tänään avannut tarkistuspalvelun, jossa voi tarkistaa ovatko omat tiedot vuotaneiden listalla.

Viime päivinä on sattunut useita muitakin vakavia tietovuotoja, joten sähköpostien ja verkkopalvelujen salasanat kannattaa varmuuden suoksi vaihtaa, vaikka ei olisikaan löytänyt omia tietoja tarkistuspalveluista. Sanasanan tulee olla yli kahdeksan merkin pituinen ja siinä tulee olla muutakin kuin pelkkiä numeroita tai kirjaimia.