Michael Jacksonin tappanut lääkäri välttää vankilan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin kuolemaan liittyvä oikeudenkäynti päättyi äskettäin tuomion julistamiseen. Oikeus katsoi laulajan henkilääkäri Conrad Murrayn syylliseksi supertähden tappoon. Murray menettää lääkärilupansa ja voi joutua neljäksi vuodeksi vankilaan.

Nyt hänen asianajajansa ovat ilmoittaneet hakevansa oikeudelta tuomion täytäntöönpanoa ainoastaan ehdollisena. Siinä tapauksessa lääkäri ei joutuisi lainkaan vankilaan, vaan voisi suorittaa tuomion vapaalla. Tuomio julistetaan 29. marraskuuta. TMZ julkaisun mukaan asianajajat aikovat vedota siihen, että lääkäriä ei ole aiemmin tuomittu rikoksista ja hän on ollut mallikansalainen. Vankilaan joutuessaankin Murrayn arvioidaan istuvan neljän vuoden tuomiostaan korkeintaan kaksi vuotta.

Michael Jackson menehtyi traagisesti Propofol-lääkkeen yliannostukseen vuonna 2009. Nyt poptähden assistentti Frank Cascio väittää paljastuskirjassaan, että Jackson käytti kyseistä rauhoittavaa lääkettä yli kymmenen vuoden ajan. Contact Music -sivuston mukaan My Friend Michael: An Ordinary Friendshio with an Extraordinary Man -kirjan kirjoittanut Cascio on Jacksonin lapsuudenystävä.

Cascion mukaan poptähti alkoi käyttämään Demerol-kipulääkettä vuonna 1984, kun hän loukkaantui Pepsi-mainoksen kuvauksissa. Lisäksi Jackson putosi vuonna 1999 esiintymislavalta Saksassa, minkä jälkeen hän taas alkoi käyttämään Propofol-lääkettä kipujensa lievittämiseen. Assistentin mukaan laulaja teki kaikkensa salaillakseen lääkeriippuvuuttaan.

Oikeudenkäynti oli poikkeuksellisen pitkä, sillä pääkäsittely alkoi vasta kaksi ja puoli vuotta kuoleman jälkeen ja asiaa istuttiin tuomioistuimessa kuuden viikon ajan. Michael Jacksonin fanit odottivat tuomiota oikeustalon ulkopuolella äityivät raivokkaisiin suosionosoituksiin, kun tieto päätöksestä annettiin. Conrad Murray puolestaan murtui kyyneliin ja hänet kuljetettiin suoraan rangaistuslaitokseen.