Suositulle ilmiölle tyly loppu – alastomuus ei olekaan kansalaisoikeus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sveitsissä on käyty viime kuukausina kädenvääntöä ihmisten oikeudesta vaeltaa vuorilla alastomana. Sveitsiläiset viranomaiset ovat antaneet sakkoja ihmisille, jotka ovat nauttineet olostaan Alpeilla ilman vaatteita. Sakot saaneet veivät asian oikeuteen, ja nyt asiaan on saatu korkeimman oikeuden päätös.

Päätöksen mukaan alastomana vaeltaminen on asia, josta viranomaiset voivat määrätä sakkoja. Toisin sanoen oikeus vahvisti, että alastomana vaeltaminen on laitonta. Asiasta uutisoineen BBC:n mukaan alastomana vaeltaminen on ollut viime aikoina nopeasti kasvava ilmiö.

Tapaus sai alkunsa, kun alastomana vaeltanut mies oli kaikessa rauhassa kävellyt ruokailemassa olleen perheen ohi. Perhe suivaantui näkemästään ja ilmoitti asiasta poliisille. Nakuilusta sakot saanut mies väitti oikeudessa, että alastomana kuljeskelu oli hänen kansalaisoikeutensa, mutta tuomioistuimet olivat asiasta toista mieltä. Tämä siitä huolimatta, että laissa alastomuutta ei suoraan kielletäkään.