Omakotitalo uhmaa painovoimaa – uskaltaisitko asua tässä talossa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa suunniteltiin ja toteutettiin takavuosina ufomaisia Futuro-taloja, joiden ensimmäistä kappaletta pyritään parhaillaan suojelemaan. Arkkitehdit ympäri maailmaa toivovat usein voivansa suunnitella jotain sellaista, joka jää historiankirjoihin jälkipolvien ihmeteltäväksi.

Nyt brittiläinen Mole Architects on suunnitellut omakotitalon, joka varmasti muistetaan. Kyseessä on Balancing Barn -niminen rakennus, josta puolet roikkuu ilmassa. Peräti 35 metriä pitkä teräsrakenteinen talo uhmaa siis painovoimaa ja voi olla ensinäkemältä jopa pelottava, sillä sen alla on parhaimmillaan viisi metriä ilmaa. Vaikutelmaa tosin keventää talosta roikkuva keinu. Projektissa oli yhteistyössä hollantilainen arkkitehtitoimisto MVRDV.

Kuva: Mole Architects