Poliisi käytti ääniasetta mielenosoittajiin Yhdysvalloissa – katso video

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Occupy Wall Street -mielenosoitus hajotettiin muutama päivä sitten New Yorkissa. Poliisi syyllistyi samalla rajuihin ylilyönteihin hakkaamalla rauhallisesti käyttäytyneitä mielenosoittajia ja esimerkiksi sumuttamalla 80-vuotiasta naista kyynelkaasulla. Nyt poliisi on ottanut käyttöön myös uuden aseen.

New Yorkin poliisi turvautui samalla ääniaseeseen, jota koekäytettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Kyseessä on LRAD, eli Long Range Acoustical Devices. Oheisessa videossa nähdään kuinka laitetta käytettiin ensimmäisen kerran Pittsburghissa järjestetyn G20-kokouksen mielenosoituksissa.

Nyt laita pääsi toistamiseen tositoimiin. Siitä lähtee 110 desibelin ääni sellaisella äänenkorkeudella, joka saa ihmiset voimaan pahoin. Haittavaikutuksena on kohdeihmisille mahdollisesti aiheutuvat kuulovauriot. Mielenosoittajille aiheutuneet vammat eivät tosin ole aiemminkaan New Yorkin poliisia huolettaneet.