Prostituutio laillistettiin – yllättävän ongelma ilmeni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Taiwanin hallitus taipui taannoin prostituution laillistamiseen pitkän kädenväännön jälkeen. Pian kohutun päätöksen jälkeen ilmeni kuitenkin yllättävä ongelma, sillä kukaan ei ole ollut valmis rakentamaan tällaista toimintaa varten niin sanottua punaisten lyhtyjen aluetta.

Prostituoidut voivat lakimuutoksen myötä tarjota maailman vanhimman ammatin palveluksiaan laillisesti sille varatuilla alueilla, joissa myös seksin ostaminen on vastaisuudessa sallittua. Käytännössä toiminnan harjoittaminen laillisesti on kuitenkin edelleen mahdotonta, sillä maasta ei löydy yhtään tällaista lain määrittelemää aluetta.

Yritykset ja kaupunkien päättäjät pelkäävät, että tällainen ”punaisten lyhtyjen alue” laskisi alueen asuntojen ja rakennusten hintoja ja lisäisi rikollisuutta. Prostituoitujen etua ajava järjestö on ilmaissut paheksuntansa tilanteen takia, koska se vesitti hallituksen historiallisen lakimuutoksen. Väärässä paikassa tarjotusta seksipalvelusta voidaan määrätä noin tuhannen euron sakko, China Daily uutisoi.