Venäläisturisti aiheutti massiivisen pelastusoperaation: ”Idiootti!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erityisesti Itä-Suomen turismi on paljolti riippuvainen itärajan takaa tulevista venäläisistä turisteista, jotka kantavat Suomeen vuosittain kymmenien miljoonien eurojen edestä rahaa. Raha ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että venäläisturistit eivät usein lukeudu kaikkein pidetyimpiin vieraisiin.

Itärajan takaa tulevat vieraat eroavat kotimaisista harmittavan usein luokattoman huonon käyttäytymisensä takia. Nyt Britanniassa on noussut kohu erään venäläisturistin törkeästä toiminnasta, josta aiheutui yhteiskunnalle miljoonakulut. Daily Mail -lehden ”idiootiksi” nimeämä venäläismies oli ollut Dorsetissa leijasurffaamassa, kun hän joutui yllättäen vaikeuksiin.

Mies jätti harrastusvälineensä veteen ja ui rantaan. Hän ei ilmoittanut tapauksesta kenellekään, vaan ajoi hotelliinsa. Pian hylätty leija ja surffilauta löydettiin merestä ja niiden omistajan uskottiin hukkuneen. Tapauksen vuoksi järjestettiin suuri ja kallis etsintäoperaatio, johon osallistui muun muassa rannikkovartiosto, kymmeniä vapaaehtoisia ja helikopteri. Lopulta mies soitti surffikeskukseen ja kysyi oliko kukaan löytänyt hänen välineitään.