Kauppa ei myynyt naiselle hedelmiä: ”Voidaan käyttää aseena!”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomenkin ruokakaupoissa nähdään silloin tällöin alennustuotteissa merkintöjä, joissa kerrotaan, että yhteen talouteen saa ostaa alennettua tuotetta esimerkiksi vain kaksi kappaletta. Nyt eräs brittiläinen kauppaketju on saanut aikaan ihmetystä erikoisella päätöksellään.

Saarivaltiossa nimittäin ihmetellään parhaillaan tapausta, jossa eräs kauppaketju luokitteli hedelmän aseeksi. Asda-ruokakaupassa asioinut naiskokki yritti ostaa supermarketista kaksi limettiä, mutta itsepalvelukassan maksuruutuun ilmestyi yhtäkkiä ”määrä ylittynyt” -lause.

31-vuotias Marisa Zoccolan ihmetteli kassan huomautusta ja yritti maksaa limettinsä uudelleen. Pian itsepalvelukassalle ilmestynyt työntekijä yritti auttaa naisasiakasta, mutta tuloksetta. Työntekijä otti yhteyttä ylempään tahoon ja sai selville, että kaksi limettiä voidaan luokitella aseeksi.

Zoccolan kysyi assistentilta, että ovatko limetit vaarallisia, koska ne voidaan heittää toista ihmistä päin. Työntekijä kertoi niiden erikoisen luokittelun johtuvan siitä, että limettejä voidaan käyttää aseena, jos niiden voimakasta sitrusta suihkutetaan toisen ihmisen silmiin.

– Olen kuullut, että ruokakaupassa voi kieltää ihmisiä ostamasta tiettyjä tuotteita, mutta tämä on jo hulluutta. Onkohan appelsiinit sitten turvallisempia, koska ne on vähemmän happamia? Nainen kertoi The Daily Mail -lehden mukaan.

Kaupan työntekijä antoi kuitenkin luvan naiselle ostaa kaksi limettiä. Asda-kauppaketjun edustaja kertoi, että he pyytävät Zoccolanilta anteeksi ja antavat tälle korvaukseksi limettejä. Edustajan mukaan kauppaketju aikoo selvittää sitrushedelmiensä myyntiongelmat.