Salaiset kansiot -hittisarjan näyttelijä menehtyi sairauskohtaukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin huippusuosion aikanaan saavuttaneesta X-Files, eli Salaiset kansiot, -televisiosarjasta tunnettu näyttelijä John Neville on menehtynyt. Hän kuoli viime lauantaina Kanadan Torontossa 86-vuotiaana.

Englantilaissyntyinen näyttelijä sairasti pitkään Alzheimerin tautia. Hän tähditti Salaiset kansiot -hittissarjaa vuosina 1995 – 1998. Ennen kiinnitystään Foxin suosikkisarjaan Neville nähtiin esimerkiksi elokuvassa Paroni von Münchhausenin seikkailut.

Kuva: Jerome Prebois, Sony Pictures Entertainment

Uransa vuonna 1972 aloittanut tähti teki ennen kansainvälistä läpimurtoaan menestyksekkään teatteriuran Kanadassa. Hän toimi 80-luvulla myös Shakespeare-festivaalin sekä Halifaxin Neptune-teatterin ja Edmontonin Citadel-teatterin taiteellisena johtajana.