Valaiden hautausmaa löytyi autiomaasta – tutkijat ymmällään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valaiden tutkijat ihmettelevät parhaillaan Chilessä sijaitsevassa autiomaassa tehtyä hämmentävää löytöä. Sieltä löydettiin nimittäin peräti parinkymmenen kuolleen valaan erittäin hyvin säilyneet luurangot. Valaiden hautausmaa sijaitsee kilometrien päässä rannasta.

Atacaman autiomaasta löytyneet suurimmat valaiden luurangot ovat linja-auton kokoisia. Paikka lukeutuu maailman kuivimpien joukkoon, joten tässä vaiheessa on vielä täysi mysteeri miten valasparvi on päätynyt viimeisille leposijoilleen. Kaikki luurangot sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan, sillä ne kaikki mahtuvat kahden jalkapallokentän kokoiselle alueelle, The Week -lehti uutisoi.

Luurankojen uskotaan olevan 2 – 7 miljoonan vuoden ikäisiä ja joukossa on aikuisten lisäksi myös nuorempia yksilöitä. Kyseisen valaslajin uskotaan jo kuolleen sukupuuttoon. Siten tutkijat saavat hyväkuntoisista luurangoista tärkeää uutta tietoa. Samalla pitäisi kuitenkin selvittää miten valaat ovat aavikolle alunperin päätyneet. Tällä hetkellä vaihtoehtoina on maanjäristyksen aiheuttama hyökyaalto ja se, että alue on aiemmin ollut laguuni.