Fox-uutisten katsojat tyhmempiä kuin uutisia välttelevät

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Medioiden seuraamista pidetään yleensä hyvänä tapana pysyä tietoisena maailman menosta ja sitä pidetään myös yleissivistyksen merkittävänä lähteenä. Yhdysvalloissa Fox News on saanut vuosien varrella runsaasti sapiskaa uutisistaan, ja nyt sen katsojista on saatu huolestuttavaa tutkimustietoa.

New Jerseyssä tehdyssä amerikkalaistutkimuksessa selvitettiin ihmisten tietoja maailman tapahtumista ja kysyttiin samalla mistä he saavat tietonsa. Tutkimuksen mukaan Fox Newsin katsojat tietävät maailman menosta vähemmän kuin sellaiset ihmiset, jotka eivät katso lainkaan televisiouutisia.

Fairleigh Dickinsonin yliopiston suorittaman kyselyn mukaan Fox Newsin katsojien tietämys maailman tapahtumista oli huolestuttavan alhainen. Kysymykset koskettivat esimerkiksi arabimaailman kuohuntaa ja Egyptin nykyistä tilannetta. Foxin katsojista 49 prosenttia tiesi tapahtumista, mutta vastaavasti televisiouutisia välttelevistä niistä tiesi peräti 67 prosenttia.

– Tulokset osoittavat, että Foxin uutisissa on jotain sellaista, joka saa ihmiset vastaamaan kysymyksiin huonommin kuin ne, jotka eivät katso uutisia lainkaan, Fairleigh Dickinsonin yliopiston professori Dan Cassino ihmetteli.

Erityisen hyvin perillä maailman tapahtumista olivat The Daily Show -ohjelman katsojat.