Poliisit tappoivat syntymättömän lapsen? Hakkasivat ja kaasuttivat odottavan äidin

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Amerikkalaisten poliisien vakavista ylilyönneistä on uutisoitu viime viikkoina maailmalla lähes päivittäin, mutta tiistaina Seattlessa sattunut tapaus on karmeudessaan vailla vertaa. Kaksi poliisia nimittäin pahoinpiteli ja kyynelkaasutti raskaana olevan äidin sekä tappoi syntymättömän lapsen potkaisemalla äitiä vatsaan.

Asiasta uutisoinut seattlelainen sanomalehti The Stranger odottaa parhaillaan lääkärin virallista vahvistusta tapauksesta, mutta silminnäkijöiden kommentit ja paikata kuvattu video ovat todella järkyttäviä. Lehden mukaan raskaana oleva Jennifer Fox oli ollut Occupy Seattle -väkijoukon keskellä, kun poliisit olivat hyökänneet mielenosoittajien kimppuun väkivaltaisesti.

Fox oli yrittänyt epätoivoisesti päästä pois väkijoukosta ja huutanut olevansa raskaana. Foxin päästyä poliisien luokse eräs heistä oli potkaissut naista vatsaan ja toinen poliisi oli työntänyt polkupyörän voimakkaasti naisen vatsaa päin. Tämän jälkeen poliisit olivat sumuttaneet pahoinpidellyn naisen päälle vielä kyynelkaasua. Parin päivän kuluttua Jennifer Fox oli saanut keskenmenon, kun syntymätön lapsi oli kuollut. Lääkäreiden mukaan lapsi oli todennäköisesti kuollut vatsaan osuneisiin iskuihin ja kyynelkaasuun.

Seattlen poliisi vahvistaa aloittaneensa asiassa sisäisen tutkinnan.