200 joulupukkia tempaisi näyttävästi – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Säkylän kunta ja Säkylän Yrittäjät ry. tavoittelivat sataa osanottajaa tänään Säkylän torilta lähteneeseen Suomen ensimmäiseen joulupukkijuoksuun. Pukkeja saapui kuitenkin paikalle yli 200.

Säkylän joulupukkijuoksu oli kansainvälisten esikuviensa tapaan hyväntekeväisyystapahtuma. Jokainen punanuttu antoi 10 euron arvoisen lahjan Säkylän lapsille, sillä ilmoittautumismaksut tilitettiin lyhentämättöminä perheitä tukevalle Pesue-hankkeelle.

Kuvat: Säkylä

Tarkkaan katsoen osa pukeista saattoi olla muoreja. Sukupuolitestejä ei juoksijoille tehty. Juoksijat taittoivat 1,5 kilometrin pituisen taipaleen Säkylän kauniissa maisemissa aurinkoisessa säässä. Pukkien ikähaitari oli laaja ja mukana oli niin aloittelevia tonttuja kuin kokeneita seniorimuorejakin. Pukkien lisäksi juoksussa nähtiin mukana myös useita jouluasuun sonnustautuneita koiria.

– Joulupukkijuoksun suosio ylitti kaikki odotuksemme. Säkyläläisten lisäksi juoksu innosti myös monia ulkopaikkakuntalaisia kuntoilemaan hyvän asian puolesta, kunnanjohtaja Teijo Mäenpää iloitsee.

Kuvat: Säkylä

Joulupukkijuoksuun osallistuneet Säkylän Järvipelastajien naisjaoston edustajat Sari Valli ja Birgitta Lehtonen toivoivat joulupukkijuoksusta Säkylään uutta jouluperinnettä.

– Kuumaa puuhaahan tämä oli, mutta todella hauskaa. Ensi vuonna tullaan taas uudelleen, joulumuorit lupasivat.

Mäenpään mukaan joulupukkijuoksu aiotaan järjestää Säkylässä myös ensi vuonna. Joulupukkijuoksu liittyy Säkylän kuntamarkkinointikampanjaan, jonka tunnus on ”Säkylä – Sata syytä!”