240-kiloinen äiti synnytti kuusikiloisen jättivauvan – ilman keisarinleikkausta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla raportoidaan aika ajoin keskimääräistä selvästi suuremmista vauvoista, ja nyt tälle listalle on noussut eräs saksalainen ”pienokainen”. Sairaalloisen ylipainoinen 240-kiloinen perheenäiti synnytti nimittäin peräti kuusikiloisen lapsen luonnollista tietä.

Lääkäritkin olivat ihmeissään huomattuaan kuinka suuri lapsi lopulta olikaan. Seitsemän tunnin synnytyksen jälkeen maailmaan saapunut tulokas oli nimittäin suurin Saksassa koskaan luonnollista tietä syntynyt lapsi, Der Tagesspiegel uutisoi.

Normaalisti tämänkokoiset lapset syntyvät keisarinleikkauksella. Aivan ensikertalainen synnyttäjä 40-vuotias äiti ei ollut, sillä lapsi oli hänelle jo neljästoista. Myös lapsen nimi on noussut otsikoihin, sillä perheenäiti Elfi ja hänen miehensä Mohammad Yaghi antoivat lapselleen nimen Jihad. Maailman suurin alakautta syntynyt lapsi oli vuonna 1879 Kanadassa syntynyt poika, joka kuitenkin kuoli pian synnytyksen jälkeen.