Hämmentävä ilmiö leviää: Tekstiviestejä lähetetään nyt unissaankin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Unissakävely lienee kaikille tuttu ilmiö, jossa ihmiset liikkuvat kotonaan ja jopa ulkosalla nukkuessaan. Nyt maailmalla leviää uusi hieman samankaltainen ilmiö, jossa ihmiset lähettelevät tekstiviestejä unissaan.

Ihmisten lisääntynyt stressi on aiheuttanut sen, että yhä useammat ihmiset lähettävät tekstiviestejä jopa unissaan. Tutkija Frank Thorne kertoi asiasta uutisoineelle Daily Mail -lehdelle, että unissakävelyn tavoin ihmiset eivät ole edes tietoisia siitä, että he lähettävät unissaan tekstiviestejä perheelleen ja ystävilleen.

– Unissatekstailuun taipuvaisille olemme antaneet ohjeen, että kannattaa jättää matkapuhelin yön ajaksi makuuhuoneen ulkopuolelle, David Cunningham puolestaan kertoi.

Ongelman syyksi tutkijat ovat päätelleet sen, että ihmisillä on ollut liikaa tekemistä päiväsaikaan ja että nuoret ihmiset ovat niin sidoksissa teknologiaan. Siksi he tuntevat jatkavansa työpäiväänsä myös nukkuessaan. Hereilläolon ja nukkumisen raja on siis hämärtynyt. Cunninghamin mukaan ihmisten tulisi arvostaa enemmän nukkumistaan.