Amerikkalaiset lihovat valtavalla vauhdilla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman lihavin kansakunta, amerikkalaiset, puhuvat paljon terveydestä ja terveellisestä ruoasta, mutta tähän saakka puheet eivät ole johtaneet käytännön toimiin. Paljon kertoo myös se, että pari viikkoa sitten Yhdysvaltojen hallitus päätti, että pizza on vihannes.

Tällä viikolla julkistettiin jälleen uudet luvut amerikkalaisten keskimääräisestä painosta, ja tulos oli karmaiseva. Amerikkalaiset ovat nimittäin lihoneet keskimäärin peräti yhdeksä kiloa kahdessa vuosikymmenessä. Keskipaino on siis noussut lähes puoli kiloa vuodessa.

Health and Healthcare Survey -tutkimuksen mukaan 62 prosenttia amerikkalaisista on joko ylipainoisia tai sairaalloisen ylipainoisia. Vain 39 prosenttia amerikkalaisista pitää itseään ylipainoisena ja puolet on itse sitä mieltä, että heidän painonsa on ”suunnilleen oikea.” Miesten omien ilmoitusten mukaan heidän keskipainonsa on 88 kiloa ja naisten puolestaan 72 kiloa. Heidän itse ilmoittamansa keskimääräinen ihannepaino on noussut lähes samaa tahtia oman painon nousemisen kanssa.

However, this figure far exceeds the percentage of Americans who personally describe themselves as overweight – just 39 per cent – with the majority (56 per cent) saying their weight is ’about right,’ as previous polls in the past 20 years have also shown.

Researchers say the disconnect between the percentage who are over their ideal weight and the percentage who say they are overweight may come from Americans’ own reluctance to describe themselves using such a term.

Additionally, Gallup’s data found that roughly one in four Americans are between one and 10 pounds over their ideal weight, many of whom may be more inclined to view their weight as ’about right’ than as ’overweight’.

Results for this Gallup poll are based on telephone interviews conducted between November 3 and 6 with a random sample of 1,012 adults, aged 18 and older, living in all U.S. states, selected using random sampling.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2066616/America-gets-fatter-Men-women-U-S-20lbs-heavier-today-decades-ago-new-report-shows.html#ixzz1er1XzPFO