Mitä ihmettä: Lapset eivät saa enää koskea Joulupukkiin!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupoissa ja kauppakeskuksissa on perinteisesti ollut Joulupukkeja, joille lapset ovat saaneet kertoa henkilökohtaisesti lahjatoiveensa ja vanhemmat ovat saaneet kuvattua lapsensa istumassa Joulupukin sylissä. Nyt tuollaiset toimet ovat Britanniassa enää vain toiveunta.

Maan hallitus on nimittäin antanut uudet ohjeet Joulupukkien toiminnasta. Jatkossa heitä ei saa esimerkiksi jättää ilman valvontaa lasten kanssa. Koulut ovat saaneet uuden ohjeistuksen, jonka mukaan oppilaat eivät saa enää istua pukin polvella ja monet koulut ovat kieltäneet kokonaan Joulupukin koskettamisen. Niinpä lapset eivät pääse enää edes kättelemään pukkia.

Syynä muuttuneeseen käytäntöön on se, että Joulupukiksi ilmoittautuvien vapaaehtoisten vanhempien taustoja ja mahdollista rikosrekisteriä ei tarvitse tarkistaa, kun he eivät ole fyysisessä kosketuksessa lapsiin, Daily Telegraph uutisoi. Koska heidän taustojaan ei ole tarkistettu, eivät pukit saa myöskään jäädä missään vaiheessa ilman valvontaa.