Paavi haastettiin oikeuteen – ilman turvavyötä paavimobiilin kyydissä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksalaiset tunnetaan säntillisinä ihmisinä, ja nyt on selvinnyt, että edes Pope Benedikt XVI ei pääse pälkähästä rikottuaan liikennesääntöjä. Eräs dortmundilainen mies on nimittäin haastanut Paavin oikeuteen, koska tämä oli paavimobiilinsa kyydissä ilman turvavyötä.

Paavi nähtiin ajelemassa paavimobiilissaan vieraillessaan syyskuun lopussa Saksassa. Paikallinen lakimies Johannes Christian Sundermann sai toimeksiannon, jossa nimettömänä pysyttelevä mies totesi, että katolisen kirkon päämies ei käyttänyt turvavyötä. Asiakas päätti katsoa koskeeko saksalaiset lait myös saksalaissyntyistä Paavia.

Haasteen mukaan paavi matkusti menopelillään yli tunnin ajan ilman turvavyötä, Westfälischen Rundschau uutisoi. Todisteeksi on oikeudelle toimitettu esimerkiksi kuvakaappauksia YouTube-videoista. Pahimmassa tapauksessa Paavi voisi joutua maksamaan 30 – 2.500 euron sakot rikkeestään, mutta todellisuudessa hän nauttii diplomaattista koskemattomuutta.