8- ja 10-vuotiaat pikkutytöt kehittivät lautapelin – tahkovat omaisuuksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina ympäri maailmaa on saatu ihastella lasten aikaansaannoksia yritysrintamalla. Useampikin pikkupoika ja -tyttö on perustanut yrityksiä ja kehittänyt uusia tuotteita, jotka täyttävät mukavasti myös pankkitiliä. Nyt englantilaiset siskokset ovat kehittäneet lautapelin, joka pääsi massatuotantoon ja kauppojen hyllyille.

8- ja 10-vuotiaat siskokset Alice ja Megan Bailey olivat viime talvena runsaan lumentulon takia jumissa kotonaan Devonissa. Ajankulukseen he ryhtyivät kehittämään Potty Ponies and Friends -nimistä lautapeliä isoäitinsä Doreen Jonesin suosiollisella avustuksella, Daily Mirror uutisoi.

Peli piirrettiin ensin paperille, josta idea lähti jalostumaan. Projektia rahoitti isoäiti, joka uskoi tyttöjen idean ja rahoitti sitä tyttöjen edesmenneen vaarin perintörahoilla. Pelin lopullisen version piirsi tyttöjen ajatusten pohjalta taiteilija Peter Skeet. Nyt vajaata vuotta myöhemmin valmis lautapeli on ehtinyt kauppojen hyllyille sopivasti vilkkaimpaan joulusesonkiin, jossa sitä myydään 13,99 punnan hinnalla.