Rasismiepäily verkkokaupassa – mustaihoisen perheen nukkekoti halvempi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaiset ovat tunnetusti tarkkoja siitä, että ihmisten tasa-arvo toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt monet ovatkin hieraisseet silmiään, kun maailman suurimpiin lukeutuva verkkokauppa Amazon on kaupannut lähes samaa lelua kahdella eri hinnalla.

Yhtiön verkkosivuilla sama Fisher-Pricen nukkekoti on myynnissä sekä valkoihoisella perheellä että mustaihoisella perheellä varustettuna. Jostain syystä mustaihoisen perheen nukkekoti on hinnaltaan selvästi huokeampi kuin valkoihoisen perheen. Tätä kirjoitettaessa hintaero on kaventunut, sillä valkoihoisen perheen nukkekoti maksaa nyt 52,00 dollaria ja mustaihoisen perheen nukkekoti 37,99 dollaria.

Kuva: Amazon

Tämä on nostanut esiin rasismiepäilyjä, mutta todellisuudessa kyse ei ole kuitenkaan siitä. Rasismin sijaan verkkokauppa on nimittäin automaattisesti laskenut toisen tuotteen hintaa, koska sen menekki on ollut toista heikompi. Kuluttajat ovat siis itse saaneet aikaan sen, että nettikaupan hinta on mustaihoisen perheen osalta hieman laskenut.