Outo tapahtumasarja Australiassa – koira varasti linja-auton

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirat oppivat joskus vaikeitakin temppuja, kunhan niitä vain osataan kouluttaa oikealla tavalla. Joskus nelijalkaiset ystävät oppivat kuitenkin liiankin hyvin ihmisen esimerkistä. Esimerkiksi ovien avaaminen voi olla tällainen epätoivottu taito. Nyt Australiassa on kuitenkin taidettu tehdä alan ennätys.

Darwinin kaupungissa Australiassa 30-vuotias asuva myyntiapulainen Phil Newton ei ollut nimittäin uskoa silmiään, kun hän vilkaisi ohi ajaneen kaksikerroksisen linja-auton ohjaamoon. Kuljettajan paikalla istui nimittäin ihmisen sijaan koira, jonka tassut olivat ohjauspyörän päällä. Hän päätteli kuitenkin nähneensä oikein ja juoksi hitaasti edenneen bussin kiinni.

– Ajattelin, että mitä hittoa! Se oli outoa jopa täällä Pohjoisterritoriossa, Newton kertoi Northern Territory News -lehdelle.

Mies sai bussin kiinni ja onnistui kurottamaan auki olevasta ikkunasta käsijarrun päälle.

– Se kulki muutaman sata metriä, yli risteyksen ja kohti kävelytietä. Se oli juuri törmäämässä pysäköityyn autoon, kun sain sen pysähtymään.

Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli linja-autonkuljettaja Richard McCormackin koira, joka oli jäänyt hetkeksi yksi bussiin McCormackin piipahtaessa kaupassa. 62-vuotias bussikuski kertoi koiran istuvan normaalisti hänen vieressään ja seuranneen tarkkaan isännän puuhia. Samalla omistaja paljasti, että koira oli usein aiemminkin onnistunut vapauttamaan käsijarrun tassuillaan.