Aikuiset koirat näkivät ensimmäisen kerran ulkoilman – katso video

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Koe-eläimet ovat usein vaikettu ikävä tosiasia, sillä miljoonia eläimiä tapetaan vuosittain tuskallisissa eläinkokeissa esimerkiksi kosmetiikka-alan testeissä. Nämä eläimet eivät kaikki ole suinkaan jyrsijöitä, sillä mukana on myös huima määrä esimerkiksi koiria. Näitä ihmisen parhaita ystäviä on myös pelastettu laboratorioista varmalta kuolemalta.

Yhdysvalloissa viime vuonna käynnistynyt Beagle Freedom Project on jälleen kertonut vapauttaneensa rauhanomaisesti yhdeksän koe-eläimeksi kasvatettua beagle-koiraa, jotka olivat eläneet koko elämänsä ahtaassa metallihäkissä näkemättä koskaan ulkoilmaa, aurinkoa tai ruohoa.Kuva: YouTube

Nyt koskettavalla videolla nähdään kuinka koirat pääsevät ensimmäisen kerran kosketuksiin ulkomaailman kanssa. Videon lopussa annetaan tärkeä ohje: Osta ainoastaan tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä.