Miehet kuusi kuukautta kaivurissa – sekopäinen kisa päättyi kompromissiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Esimerkiksi Tampereen Koskikeskuksessa ja Espoon Sellossa kävijät ovat saaneet noin kuuden kuukauden ajan ihmetellä sisäänkäynnin vieressä olevaa pienikokoista kaivuria, jossa on istunut mies ympäri vuorokauden, jokaisena päivänä. Nyt sekopäinen tempaus on viimein päättynyt kompromissiin.

Runsaasti huomiota herättänyt Kaivuriskaba saatiin päätökseen puolen vuoden kaivurissa istumisen jälkeen, kun kisan järjestäjät ja yhteistyökumppanit päättivät palkita molemmat finalistit omalla minikaivurilla. Kisan voittajiksi selviytyivät Koskikeskuksessa minikaivurissa istunut Hannu Lammi sekä Sellon kauppakeskuksen Kimmo Frisk.

Ratkaisu syntyi pitkään jatkuneen kamppailun tuloksena, samoin kilpailijoiden terveys haluttiin taata. Lammi ja Frisk istuivat kaivurissa kaikista kuudesta kilpailijasta pisimpään, yhteensä 183 päivää. Kisan voittajat saivat huimasta suorituksestaan palkinnoksi 32.000 euron arvoiset Takeuchi-minikaivurit sekä kilpailun aikana miesten käytössä olleet Apple iPad 2 -tablettitietokoneet.

Koskikeskuksen ja Sellon lisäksi kaivurissa istuttiin kesän ja syksyn aikana Kempeleen Zeppeliinissä, Jyväskylän Forumissa, Lappeenrannan IsoKristiinassa ja Keskisen Kyläkaupassa Tuurissa.

Kaivuriskaba oli viime kesänä julkisuuteen nousseen kaivuri-Jukan eli Jukka Mutasen uusin tempaus. Mies ajoi minikaivurilla Hangosta Kuusamoon saavutettuaan Facebookissa riittävästi faneja. Kaivuriskaban tarkoituksena oli testata, kenen hermot ja istuinlihakset kestävät pisimpään. Kilpailijoille sallittiin vuorokaudessa vain puolen tunnin tauko wc-käyntejä varten. Yleisö pystyi seuraamaan kilpailijoiden suorituksia livenä verkkosivuilla 24/7 sekä tietysti kannustamaan paikanpäällä. Kilpailijat pystyivät olemaan myös keskenään live-yhteydessä. www.kaivuriskaba.fi