Näin Saudi-Arabiassa: Naiset menettävät neitsyyden jos ajavat autoa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka Saudi-Arabiassa naiset ovat nousseet barrikadeille, koska he eivät saa ajaa autoa. Manal al-Sherif -niminen nainen ryhtyi kapinoimaan näyttävästi ajokieltoa vastaan ja julkaisi ajovideonsa netissä. Video päätyi viranomaisten käsiin ja maan uskonnollinen poliisi pidätti naisen.

Sitä ennen hän oli ystävineen perustanut Facebookiin ryhmän nimeltä ”Teach me how to drive so I can protect myself”, jossa naisille vaaditaan lupaa ajaa autoa. Miehet ryhtyivät vastaiskuun ja perustivat Facebook-ryhmän, jossa kehotetaan pahoinpitelemään autoa ajavat naiset. Naiset tulee ryhmän jäsenien mukaan piiskata miesten arabihuntuja päässä pitävällä narunpätkällä, iqalilla.

Nyt Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi on ottanut osaa keskusteluun ja viitannut asiasta King Fahdin yliopistossa tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen. Tämän tutkimuksen mukaan maassa ei olisi kymmenen vuoden kuluttua enää neitsyeitä, jos naiset saavat luvan ajaa autoa. Niin ikään tutkimuksen mukaan naisten autoilun salliminen lisäisi homoseksuaalisuutta ja pornografiaa. Lisäksi todettiin, että naisten autoilu on heikentänyt moraalia muissa islamilaisissa maissa.

– Kaikki naiset katsoivat minua. Yksi heistä teki kädenliikkeen, joka kertoi, että hän oli halukas seksiin. Niin käy kaikille naisille, jos he saavat ajaa, professori Subhi kertoi Daily Mail -lehden mukaan.

Saudi-Arabiassa naiset eivät saa äänestää eivätkä kuulua hallitukseen. He eivät myöskään saa matkustaa minnekään ilman miehen lupaa eivätkä myöskään keskustella miesten kanssa, paitsi jos mies on heidän perheenjäsenensä. Naisten ajokieltoa on perusteltu sillä, että naiset voisivat ratin takana joutua luvattomasti tekemisiin esimerkiksi miespuolisten poliisien ja mekaanikkojen kanssa.