Shokkiratkaisu: Kiinalaisille uusi outo ongelma

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalaiset syövät tunnetusti lähes kaiken ruokansa syömäpuikoilla. Taannoin maailmalla ihmeteltiin uutista, jonka mukaan merkittävä osa kiinalaisten käyttämistä syömäpuikoista ei suinkaan ole kiinalaista tuotantoa, vaan ne laivataan maahan Yhdysvalloista. Nyt tilanteeseen on tulossa mahdollisesti muutos.

Kiinassa heitetään vuosittain pois valtavia määriä kertakäyttöisiä puisia syömäpuikkoja, mikä rasittaa osaltaan luontoa aivan turhaan. Nyt Shaanxin provinssin aluehallinto on yllättäen päättänyt kieltää kertakäyttöiset syömäpuikot kokonaan. Laki tuli voimaan joulukuun alusta, ja sen uskotaan leviävän nopeasti muillekin alueille.

Nyt ravintolat ovat joutuneet ottamaan käyttöön pestävät ja syömäpuikot. Asiasta uutisoineen China Dailyn mukaan heti rangaistuksia ei jaeta, mutta jos lakia ei huomautuksen jälkeen noudateta, luvassa on rangaistuksia.