Facebook kielsi kaupungin nimen – asukkaat suivaantuivat

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Irlannissa on noussut kohu yhteisöpalvelu Facebookista, sillä verkkopalvelu on kieltänyt erään kaupungin nimen käyttämisen kotipaikkana. Syynä päätökseen on ilmeisesti se, että Effin-kaupungin nimi muistuttaa etäisesti fu**ing-kirosanan lyhennettä.

Mustalle listalle joutuneen kaupungin asukkaat ovat suivaantuneita siitä, että he eivät voi kiellon takia merkitä asuinpaikkaansa oikein. Nyt kaupunkilaiset joutuvat ilmoittamaan kotipaikakseen virheellisesti naapurikaupungin. Oikeaa kaupunkia käytettäessä tulee ruudulle virheilmoitus loukkaavasta sanasta.

Effiniläinen asukas Ann Marie Kennedy yritti myös perustaa Facebookiin ”Tunnustakaa Effin-kaupunki” -nimistä ryhmää, mutta sekään ei onnistunut, Daily Mail uutisoi. Kennedy on yrittänyt saada yhteyttä Facebookin ylläpitoon, mutta se ei ole toistaiseksi onnistunut.