Suomalaisyhtye soitti Metallican kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyksekkäimpiin ja arvostetuimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Metallica juhlii parhaillaan kolmekymppisiään näyttävästi, sillä tasavuosien kunniaksi bändi on järjestänyt Yhdysvalloissa peräti viikon kestävät juhlallisuudet. Nyt niissä on nähty myös suomalaista väriä.

Suomalaisten sellorokkareiden muodostama Apocalyptica käynnisti nimittäin viime yönä viikon kestävät Metallica-yhtyeen 30-vuotisjuhlat. Eräs aikamme suosituimmista yhtyeistä juhlii kuluvalla viikolla pitkää uraansa esiintymällä neljänä iltana legendaarisella Fillmore-klubilla San Franciscossa. Metallica on kutsunut jokaiselle illalle mukaan yhden itselleen tärkeän vierailijan ja ensimmäisenä iltana kunnian sai osakseen suomalainen Apocalyptica.

Oman esiintymisensä lisäksi Apocalyptica nähtiin Metallican keikalla vierailemassa kahdessa kappaleessa. Kyseessä oli historiallinen tapaus, sillä Apocalyptica ja Metallica nähtiin nyt ensimmäistä kertaa lavalla yhdessä, vaikka Apocalyptica on lämmitellyt esikuviaan jo aiemmin esimerkiksi kahtena iltana Helsingin Jäähallissa vuonna 1996.

Apocalyptican maailmanlaajuinen ura alkoi vuonna 1996 debyyttialbumin Plays Metallica by Four Cellos julkaisulla. Yhtye on sen jälkeen kehittänyt ainutlaatuista tyyliään omalla materiaalillaan, josta viimeisimpänä näytteenä on vuonna 2010 julkaistu albumi 7th Symphony. San Franciscosta Apocalyptica jatkaa kotimaan keikoille, joita seuraa tammikuussa pitkä kiertue Etelä-Amerikassa. Yhtye esiintyy kuluvalla viikolla 8.12. Oulussa, 9.12. Lahdessa ja 10.12. Valkeakoskella.