OMG GNOC, tässä ovat seksiviestien uudet lyhenteet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina kännykkäkameroiden yleistymisen myötä teini-ikäisten seksiviesteistä on tullut alati paisuva ongelma, kun tyttö- ja poikaystäville lähetetyt kuvat päätyvät yhä useammin julkisuuteen. Erilaiset kryptiset lyhenteet ovat olleet tekstiviesteissä suosittuja jo pitkään, koska merkkien määrä viesteissä on rajallinen.

Nyt The Times on julkaissut listan uusista pääasiassa seksiviesteihin tarkoitetuista lyhenteistä. Kyseinen lista on joidenkin mielessä tehty niin sanotusti kieli poskessa, mutta lyhenteet on kuitenkin hyvä painaa mieleen vastaisuuden varalle.

Aiemmin Yhdysvalloissa jopa 12-vuotiaita joutui seksirikollisten listalle vain koska heille oli lähetetty esimerkiksi alastonkuva ikätoverista. Tilannetta järkeistettiin tänä syksynä Kaliforniassa, jossa kuvernööri Rick Scott saattoi voimaan uuden lain.

Lakimuutoksen myötä ensimmäisestä tapauksesta langetettavat tuomiot kevenivät, mutta uusijoiden tuomiot muuttuivat puolestaan aikaisempaa rajummiksi. Tarkoituksena on välttää tapauksia, joissa jopa 12-vuotiaat ovat joutuneet seksirikollisten listalle vain koska he ovat tietämättään vastaanottaneet rohkean kuvan ikätoveristaan. Jatkossa listalle ei joudu vielä ensimmäisestä kerrasta, mutta kolmas kerta käsitellään jo lapsipornon hallussapitona.