Äiti lukitsi tyttärensä yhdeksäksi vuodeksi kaltereiden taakse: ”Pelastin pahalta maailmalta”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Itävallassa järkytti taannoin 10-vuotiaana siepatun Natasha Kampushcin tapaus. Natasha joutui asumaan kahdeksan vuoden ajan pienessä kellarihuoneessa, jonne ei tullut päivänvaloa. Hän onnistui pakenemaan vuonna 2006 vangitsijansa omakotitalon pihalta.

Nyt Venäjällä on tullut ilmi tapaus, missä äiti lukitsi 13-vuotiaan tyttärensä yhdeksäksi vuodeksi asuntoon. Venäläinen Anna Popova vangitsi Katia-tyttärensä kaltereiden taakse, koska halusi suojella tätä pahalta maailmalta. Äidin mukaan hän pelasti lapsensa huumeilta, lesboilta ja raiskauksilta.

The Daily Beast -sivuston mukaan äiti porasi asunnon ikkuinoihin rautasuojat sekä kalterit, jotta hänen tyttärensä ei pääsisi ulos asunnosta. Seitsemäsluokkalaisen taannoinen katoaminen ei herättänyt kiinnostusta nuoren tytön koulussa tai naapurien keskuudessa. 23-vuotiaana pelastetun Katian ainoat ystävät olivat kissat, rotat ja kirjat.

Eräs kaupungintyöntekijä löysi asuntoon lukitun Katian muutama viikko sitten. Äiti lukitsi tyttärensä Nizhny Novgorodin kaupungissa sijaitsevan kerrostalon alimpaan huoneistoon. Yhdeksänkerroksinen kerrostalo ja sen ympäristö oli sivuston mukaan huonossa kunnossa. Eräs talon asukkaista kertoi, että haluaa muuttaa pois ”tästä mätänevästä helvetistä”.