Maailman vanhin koira kuoli 26 vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japanilaiset ovat tunnetusti keskimääräistä pitkäikäisempi kansa, mutta myös nousevan auringon maassa elävät eläimet vaikuttaisivat olevan samaa sarjaa. Maailman vanhin elossa ollut koira Pusuke on nimittäin kuollut Japanissa elettyään peräti 26 vuotta ja kahdeksan kuukautta.

Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt nelijalkainen on maailman toiseksi vanhimmaksi elänyt koira. Ihmiseen verrannollinen koiran ikä lasketaan usein siten, että yksi vuosi vastaa seitsemää koiran vuotta. Tällä laskukaavalla Pusuke eli 186-vuotiaaksi saakka.

Sakuran kaupungissa asuva koiran omistaja Yumiko Shinohara kertoi FNN-televisiokanavalle historiallisen iäkkään lemmikkinsä menehtyneen maanantaina, kun se lopetti yllättäen syömisen. Koira kuoli siis – ymmärrettävistä syistä – niin sanotusti vanhuuteen. Shinohara kiitti vielä koiraansa siitä, että se oli elänyt niin pitkään. Maailman vanhimmaksi koskaan elänyt koira Blyey kuoli Australiassa vuonna 1939 peräti 29 vuotiaana.