Halvaantunut urheilija koki ihmeparantumisen – uusi onnettomuus palautti kävelykyvyn

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta raportoidaan aika ajoin tapauksia, joissa vammautuneet ihmiset ovat parantuneet ilman, että sitä voidaan selittää ainakaan länsimaisella modernilla lääketieteellä. Nyt tällainen ihmeparantuminen on tapahtunut Hollannissa, jossa halvaantunut urheilijakaunotar sai yllättäen kävelykykynsä takaisin.

Paralympialaisissa hopeaa pyörätuolikelauksessa voittanut Monique van der Vorst oli sidottuna pyörätuoliin 13-vuotiaasta saakka, koska hänen alaraajansa halvaantuivat tuolloin. Nyt 27-vuotias vaaleaverikkö ihmetyttää lääkäreitä ympäri maailmaa, sillä hän sai yllättäen kävelykykynsä takaisin, Telegraph-lehti uutisoi.

Viime vuonna Amsterdamissa pyöräilijä törmäsi Moniqueen, joka loukkaantui uudelleen. Pian turman jälkeen hän alkoi tuntea outoa kutitusta jaloissaan ja pian hän kykeni liikuttamaan alaraajojaan vuosien tauon jälkeen. Tämän jälkeen hän vietti useita kuukausia kuntoutuksessa saadakseen jalkansa taas toimimaan. Se auttoi, ja nyt Monique van der Vorst kävelee jälleen. Ensi vuonna Moniquen oli määrä kilpailla Lontoon paralympialaisissa, mutta ihmeparantumisen myötä kisat ovat hänen osaltaan ohi.