Raiskauskampanja oli liian raju – tämä törkeä mainos kiellettiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Mainontaa valvovat viranomaiset ja järjestöt joutuvat usein puuttumaan mainontaan, joka on tavalla tai toisella sopimatonta. Yhteiskunnallisten mainosten kuvakerronnassa on joskus voitu mennä tavallista pidemmälle valistuksen ja asian perillemenon nimissä. Nyt eräs liian raju valistuskampanja on kuitenkin kielletty.

Pennsylvaniassa julkistettu kampanja oli suunnattu ehkäisemään raiskauksia, eli sinänsä kampanjan asia oli erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Kuvakerronta ja mainoksen tekstit olivat sen sijaan viranomaisten mielestä liian rajua esitettäväksi yleisölle. Kampanjasta närkästyneet naiset olivat sitä mieltä, että kampanjasta sai virheellisesti kuvan, että raiskaukset ovat naisten omaa syytä. Nyt kampanja on kuitenkin jo lopetettu.